Biler og sjov

Få del i skrotpræmiepuljen

Hvis du har en gammel bil og er blevet enig med dig selv om at det er blevet tid til en ny så skal du være opmærksom på at din gode gamle bil ikke er affald, nej den er en skrotbil eller mere præcist så er den en skrotpræmiebil og det betyder at du kan få en skrotpræmie for den hvis du henvender dig til en godkendt skrothandler som Skrotbil . net. Hvor man inden skrotpræmie blev indført ofte skulle betale for at komme af med sin gamle bil, så kan der i dag faktisk være overraskende gode penge i at sælge den som skrotbil i stedet for. Baggrunden for at ordningen er indført er dels at man ofte oplevede at folk stillede deres udtjente biler rundt omkring i skove eller på rastepladser, hvor de så kunne stå i rigtig lang tid, fordi ingen ville påtage sig ansvaret for at fjerne dem. Derudover så var det et ønske at få fjernet de ældste og ringeste og dermed farligste biler fra trafikken.

En skrotbil behøver altså ikke være den bil du kører i til hverdag for at det er en skrotpræmiebil. Men det skal være dig der er registreret som ejer af køretøjet. Men det kan jo være at du har en gammel il stående i baghaven som du havde tænkt dig at bruge til reservedele og nu står den bare og fylder op. Det kan også være at motoren eller andet vitalt og dyrt er gået i stykker på din bil og den derfor ikke har nogen reel handelsværdi, men derfor kan du stadig sagtens få en fin skrotpris for den. Ellers er din bil måske blevet kasseret til det periodiske syn, eller du har været impliceret i et trafikuheld med den, og det er derfor du skal af med den, men helt uanset årsagen vil du i alle disse tilfælde kunne opnå en skrotpræmie for den.

Og så er det da også værd at huske på, at skrothandleren kommer og afhenter bilen hos dig eller hvor I nu aftaler det, og dermed skal du ikke selv betale for at få den fragtet væk. Og som en lille ekstragevinst så er skrotning faktisk rigtig godt for miljøet for din gamle bil har sikkert nogle dele der kan genanvendes af andre.

Close