Uddannelse og Ledelse

Få kurset i varmt arbejde af certificeret udbyder

Leder du efter et sted hvor du kan uddannes i varmt arbejde? Så kig her.

Allerførst: Hvad er varmt arbejde?
Med varmt arbejde menes svejsning, tagdækning, vinkelslibning, opvarmning, lodning, tørring, ukrudtsbrænding og andet arbejde, hvor du opererer med varmeudviklende værktøjer i forbindelse med maskinmontage, om- og tilbygninger, moderniseringer, vedligeholdelsesarbejder, reparationsarbejder osv.

Varmt arbejde omfatter alt arbejde, hvor der er risiko for at antænde bygningsdele og lignende, eller ved arbejde med værktøjer, der udvikler varme og hvor der er en risiko for ildspåsættelse.

I Danmark kræves det bredt af alle forsikringsselskaberne, at man skal have certifikat i varmt arbejde. Forsikringsselskaberne stiller krav om uddannelse til alle der udfører varmt arbejde. Opfylder man ikke kravene ved beskæftigelse med varmt arbejde, er der ovenikøbet en særlig selvrisiko på 100.000 kr. Det kan derfor nemt blive en dyr fornøjelse at glemme at sætte sig ind i reglerne.

Arbejdsmiljøgruppen er certificeret til at udbyde uddannelsen i varmt arbejde. Du kan tage uddannelsen som et åbent kursus, eller du kan måske tage uddannelsen igennem din arbejdsplads, f.eks. en byggeplads.

Uddannelsens indhold

På kurset får du indsigt i, hvordan du undgår brand ved varmt arbejde og hvordan du beskytter dig selv og andre medarbejdere

Du lærer gode sikre rutiner, og hvilke brandrisici, der kan opstå.

Kurset er en kombination af teori og praktik. Du får praktiske værktøjer, kendskab til lovgivningen og viden om brand, skader, trykflasker, håndslukningsudstyr.

Når du har afsluttet og bestået eksamen i varmt arbejde kursus, får du et DBI certifikat, og herefter er du lovligt klar til at arbejde med varmt arbejde.

Kig forbi Arbejdsmiljøgruppen og læs mere om hvordan du får kursus og uddannelse i varmt arbejde.

Close