Uden kategori

Her kan du få kørekort som 17 årig

Kørekort til unge

For flere årtier siden, da jeg var ung, så jeg og mine venner frem til at fylde 18 år. Vi forestillede os, at vi ville få vores frihed, fri for mor og fars beslutninger, fri til at træffe vores egne økonomiske beslutninger, og fri til at vælge lige hvem vi ønskede til folketingsvalget. Hvad angik folketingsvalget, så var det nok de færreste af os, der i virkelighed havde et klart indtryk af kandidaternes ståsteder, og hvad angik det økonomiske, så ønskede vi frihed for os selv og tilskud fra mor og far. Et af de steder, som vi gerne så vores forældre spæde til, det var til erhvervelse af kørekort.

Startskuddet til kørekortet lød på vores 18 års fødselsdag. Da måtte vi starte på teori og efter dette, stod den på praktisk kørsel. Men ikke før. Mange af os havde aldrig siddet på førersædet af en bil, – eller en traktor for den sags skyld. Anderledes er det i dag, hvor man kan sidde med kørekortet i hånden og Licence To Drive på selveste den 18 års fødselsdag.

I dag kan du få kørekort som 17 årig. Hos Hillerød C Køreskole kan du få dit kørekort 17 år. Du kan starte tre måneder, før du fylder 17 år, og du kan komme på manøvrebanen allerede, når du er 16 år og 9 måneder. Når du er 16 år og 11 måneder, må du gå til teoriprøve. Selv om det kan føles presserende at komme hurtigt igennem forløbet med at få kørekort, så er det også vigtigt at gøre det grundigt.

 

Husk din ledsager

Få kørekort som 17 årig, så har du taget det første skridt ind i de voksnes verden. Indtil du fylder 18, skal du dog have en ledsager med gyldigt kørekort siddende ved siden af dig. De første tre år, du har kørerkort, er du det, der kaldes ”førstegangserhverver”. Det er altid vigtigt at køre, så du ikke får ”klip” i dit kørekort, selvfølgelig, men som førstegangserhverver kan du få kørselsforbud, hvis du får to klip i kørerkortet. Så det er om at se sig for.

 

Close