Uden kategori

Når døden os skiller

Link

Sorg gør ondt

Ingen mennesker kommer gennem livet uden at opleve alvorlige tab, som medfører stor sorg. Døden – det at miste en af sine kære – er noget af det værste man kan blive udsat for. En sorgreaktion er en psykisk reaktion, hvor man kan føle både tristhed, opgivenhed, angst og vrede. Sorg er nært knyttet til følelsen af tab. Det kan for eksempel være tab af ens mand, kone, kæreste, barn, forældre, eller andre nærtstående personer.

Det er naturligt at føle sorg, når man mister nogen som betyder noget for en, og i nogle tilfælde kan sorgreaktion være vanskelig at takle på egen hånd. Det er vigtigt at være opmærksom på, at en sorgreaktion også kan udvikle sig til en egentlig angsttilstand eller depression, som kan forhindre en i at sørge og komme ud på den anden side. Her kan det være nødvendigt med professionel hjælp.

Sorgens faser

Mennesker sørger på forskellig måde, og der sker et cirkulært forløb af forskellige faser.

Chokfasen, hvor det hele føles uvirkeligt, og hvor man kan blive ramt af apati og rastløshed.

Reaktionsfasen, hvor det går op for en hvad der er sket, og hvor det kan være vanskeligt at se fremad, og hvor mange har behov for at tale om det, da følelserne og savnet kan være vanskeligt at takle alene.

Nyorienteringsfasen, hvor man affinde sig med det der er sket, og hvor man begynder at planlægge, hvordan livet skal gå videre. Dog vil man stadig opleve sorgen og fortvivlesen blive gentaget.

Begravelse eller bisættelse

Ved et dødsfald er der en frygtelig masse ting der skal ordnes og tilrettelægges, hvilket de fleste har svært ved at overskue. Dog vil man gerne have at det sidste farvel skal være et smukt minde. Den Fri Bedemand hjælper dig gerne gennem hele forløbet. Søg Bedemand i Nordsjælland, eller Bedemand i Storkøbenhavn, og kontakt Den Fri Bedemand, så får du professionel hjælp hele vejen, og opfylder dine ønsker og behov bedst mulig.

Close