Sport og friluftsliv

Sådan gør du rengøringen sjov!

En uoverkommelig opgave

Støvet samler sig på møblerne, gulvet er dækket af krummer og under sengen har nullermændene samlet sig i store klumper. Man ved, at rummet trænger til en kærlig hånd, men man orker ikke at gøre noget ved det lige nu. Der er så mange andre ting man hellere vil, og selvom der ikke er, har man ofte en undskyldning til, hvorfor rengøringen lige må vente lidt endnu. De fleste kan dog svagt erindre den tilfredsstillende følelse, når arbejdet er gjort og værelset eller boligen igen er ren og pæn. Her kommer et par tips til, hvordan du gør rengøring sjovere for dig selv.

Hav det sjovt mens du gør rent

Hvis du er et konkurrencemenneske, kan det ofte være rigtig god motivation, at gøre en konkurrence ud af det. Skriv tiden ned når du har gjort rent, og se om du kan gøre det hurtigere og mere effektivt næste gang. Så er det ikke bare sjovt – det sparer dig også tid fordi du bliver hurtigere færdig. Dette kan endda også gøres, hvis du har med erhvervsrengøring at gøre.
Har du familie, og bor I i en større bolig, så gør det til en familieaktivitet. Hvis det altid kun er dig der gør rent, bliver børnene hurtigt forvente og synes egentlig bare at lyden er støvsugeren er irriterende, fordi den overdøver lyden af deres yndlingsprogram i fjernsynet. Rengøring kan være sjovt, når man har selskab. Sæt eventuelt noget glad musik på imens, så går arbejdet oftest lidt nemmere. få et tilbud på erhvervsrengøring
Hvis børnene stadig er svære at få med, kan du lave forskellige udfordringer for dem. Lad dem for eksempel bruge skraldespandene som basketballkurve. Det kan godt være at de så ikke er optimalt effektive, men de lærer at bidrage, og du bliver trods alt hurtigere færdig.
Du kan også flette dine fitnessøvelser ind i arbejdet. Det kan være specielt nyttigt, hvis du arbejder med erhvervsrengøring, så slipper du for en tur i fitnesscenteret efter arbejde.

Close