Uden kategori

Uden relationer til omverdenen er vi en isoleret ø.

Uden relationer til omverdenen er vi en isoleret ø og så er det svært at se os selv som betydningsfulde i en større kontekst. Et meningsfuldt liv kan vi derfor ikke leve alene. Derudover er der meget få positive følelser i livet, som udløses i isolation. Glæde og latter sker som regel i en relation, for ikke at tale om kærlighed. De mest lykkelige mennesker er derfor dem, der bruger mindst tid alene. Relationer er den bedste modgift mod nedture og den bedste faktor for opture.

Find et lykkeligt menneske og personen vil sandsynligvis have gang i en række vigtige projekter. Projekter giver os nemlig en retning i livet og det er skønt at komme i mål med noget vi har kæmpet for. Men faktisk er det ikke selve målet, der virkelig øger vores lykkefølelse, det er fremskridtene i forhold til målet. Der er derfor stor forskel på hvilke projekter vi tage fat på og hvordan vi tilgår dem, hvis vi vil maksimere vores lykkefølelse. Præstation handler om at vi skal sætte os selv ambitiøse mål og indfri dem. Det være sig i erhvervslivet og fritiden.

Vores overordnede mål er, at opleve flest mulige positive følelser. Det kan vi selvfølgelig gøre ved at jagte dem, med en af de andre lykkestrategier. Men en effektiv metode, til at hæve forholdet mellem de positive og negative følelser, er også at minimere de negative tanker. Negative tanker er stærkere end positive, hvorfor denne indgangsvinkel kan være særdeles effektfuld ? især hvis vi er meget plaget af negative tanker.

Close