Sport og friluftsliv

Vedvarende energi giver luft i økonomien

Vedvarende energi giver luft i økonomien

Overvejer du hvilke muligheder du har for at skære lidt ned på varme- og energiregningen og bruger familien i forvejen et dyrt energisystem? Så kan det være I skulle overveje at skifte over til vedvarende energikilder, som både er miljøvenlige og energibesparende.

Der er forskel på hvor store installationer de forskellige energityper kræver. Et jordvarmeanlæg kræver at man graver et anlæg ned i haven, og er derfor smart at lægge i jorden før man har anlagt have eller ved f.eks. nybyggeri, hvor der ikke er anlagt hverken have eller terrasse. Til gengæld vil sådan et anlæg kunne afgive større mængder energi til hele huset. Denne mulighed giver også langt mere besparelse på lang sigt sammenlignet med luft til vand varmepumpen. Vælger du en varmepumpe, er det vigtigt at du vælger en varmepumpe som passer til dit behov og ønsker. Der er nemlig forskel i virkningsgrad, produktion af varmt vand og forhandlere.

En luft til vand varmepumpe er en mindre installation til huset, og kræver derfor ikke lige så meget tid og ressourcer for at installere sammenlignet med jordvarme. Luft til vand varmepumpen fungerer således, at varmeenergien cirkulerer rundt i et slangesystem. Varmeenergien opsamles fra enten jorden, luften eller vandet. Her kan du finde mere om

Det koster naturligvis at sætte et nyt energisystem op i huset, men elafgifterne er meget lavere når man vælger vedvarende energi, at installationen er betalt på langt sigt. Derudover vil man kunne mærke markante besparelser på sin varme- og elregning. Du kan også selv beregne, hvilken forskel det bliver for dig at skifte til vedvarende energi hos Klimadan.dk

Ønsker du at høre mere om, hvilken energikilde er bedst til jeres behov, kan du kontakte en medarbejder hos Klimadan.dk. De vil kunne hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

Close